Knorr Prandel

Veel gestelde vragen

Particulieren

Waar kan ik KNORR prandell kopen?

KNORR Prandell producten zijn verkrijgbaar bij geselecteerde specialiseerde handelaars en warenhuizen die een creatief assortiment verkopen.

Heeft u een probleem met een van onze produkten?

Helaas kan het in zeldzame gevallen gebeuren dat er zich ook bij KNORR prandell problemen met de kwaliteit van het product voordoen. Aarzel niet om ons hierop te wijzen. We werken continu aan een verbeteringsproces, waar uw tevredenheid onze hoogste prioriteit is. Om een snelle verwerking van uw klacht te garanderen, kunt u zich op vertoon van een kassenbon rechtstreeks aan uw leverancier wenden bij wie u het product heeft gekocht.

Mag ik stempels en ponsen van de merken KNORR prandell en HEYDA voor commerciële doeleinden gebruiken?

De motieven van de stempels en stansen van de merken KNORR prandell en HEYDA zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen in kleine kring, bijvoorbeeld op kunstnijverheidsmarkten, worden gebruikt voor individueel en met de hand vervaardigde creaties. Meer evaren


Handelaars

Handelaar worden voor het KNORR prandell assortiment.

Wilt u het Knorr Prandell-creatieve assortiment opnemen in uw programma?
Contacteer ons op (+49 7131 / 886-0) of per e-mail naar international-sales@brunnen.de.

Hoe kan ik beeld en tekst gegevens van producten aanvragen?

Beeldgegevens van onze producten, kunt u eenvoudig opvragen door een e-mail bij international-sales@brunnen.de. Gelieve steeds volgende informatie te vermelden: klantnummer, artikelnummer van de benodigde producten, beoogd gebruik (print of online gebruik).